Gospod Rajmund Lampreht je zaključil študij samostojne zgodovine na Odd. za zgodovino FF UM, in sicer kot eden najboljših študentov njegove generacije. V času študija je kmalu zbudil pozornost profesorjev na oddelku. Pričel je svoje aktivno sodelovanje v študentski sekciji našega Zgodovinskega društva dr. Franca Kovačiča v Mariboru, kjer je hitro postal tudi vodja sekcije in član vodstva društva. Z ustanovitvijo časopisa študentov zgodovine je prevzel funkcijo glavnega urednika in jo uspešno opravljal do konca študija. Aktivno je objavljal lastne strokovne in znanstvene članke. V njegovem nadaljnjem strokovnem delovanju na področju zgodovine ga podpiramo in mu stojimo ob strani z našimi nasveti vselej, kadar se obrne na nas. Po našem mnenju je zaupanja vredna osebnost.

doc. dr. Andrej Hozjan, predavatelj, Oddelek za zgodovino, Filozofska fakulteta, Univerza v Mariboru

Spoštovani,

pripadnost in vrednote vsakega posameznika in s tem tudi naroda, se ohranjajo in negujejo z ustreznim vrednotenjem in spoštovanjem preteklosti, predvsem tiste, ki obeležuje njegovo življenje in rast. Kot simbol pripadnosti družini, svojim prednikom in narodu smo dolžni, da ohranjamo spomin nanje, kot spomin in opomin mladim rodovom na dejanja svojih prednikov.

Rajmund Lampreht je zaključil študij raziskovalne zgodovine na Oddelku za zgodovino Filozofske fakultete Univerze v Mariboru kot eden najboljših študentov njegove generacije. V času študija je s svojim študijskim delom in vključevanjem v seminarje in raziskovalne projekte, zbudil pozornost profesorjev na oddelku. Aktivno je sodeloval v študentski sekciji, kjer je hitro postal tudi njen vodja in član vodstva Zgodovinskega društva dr. Franca Kovačiča v Mariboru. Prevzel funkcijo glavnega urednika Študentskega zgodovinskega časopisa in jo uspešno opravljal do konca študija. Tudi po študiju, kot univerzitetni diplomirani zgodovinar, raziskuje na zgodovinskem področju in o svojem delu objavlja znanstvene in strokovne članke.

Zatorej je Rajmund Lampreht pravi naslov, kadar želite strokovno študijo o Vaši družini, ki bo podkrepljena z ustreznimi viri.

Polkovnik izr. prof. dr. Tomaž Kladnik, poveljnik Poveljniško štabne šole Slovenske vojske in nosilec predmeta Vojaška zgodovina, Oddelek za zgodovino, Filozofska fakulteta, Univerza v Mariboru

Gospoda Rajmunda Lamprehta sem imel najprej v univerzitetnih klopeh, nato pa tudi skozi sodelovanje pri različnih projektih in med številnimi osebnimi srečanji čast in priložnost spoznati kot vztrajnega, razgledanega in natančnega preučevalca zgodovine, ki si je v letih zgodovinarskega dela pridobil dragocene izkušnje na različnih področjih, predvsem pa ga odlikujejo iskrena znanstvena radovednost, temeljito znanje tujih jezikov, široka razgledanost po različnih zgodovinskih obdobjih in prizadevanje za čim bolj nepristranski prikaz zgodovinskih dejstev, tudi tistih iz spornih trenutkov slovenske in evropske preteklosti. 

Doc. dr. Aleš Maver, Oddelek za zgodovino, Filozofska fakulteta, Univerze v Mariboru

Spoštovani kolega Rajmund Lampreht je s svojim širokim znanjem vzbudil mojo pozornost že v času študija. Svoje diplomsko delo je do potankosti razdelal in ni pustil odprtega nobenega detajla ter diplomiral z odliko. Iz najinih številnih srečanj sem razbral, da zelo dobro pozna matične knjige ter tematiko rodoslovja.

Doc. dr. Anton Ožinger, Oddelek za zgodovino, Filozofska fakulteta, Univerze v Mariboru in nekdanji ravnatelj Nadškofijskega arhiva Maribor

Očetu smo podarili za darilo družinsko drevo. G. Lampreht je naše drevo izdelal do leta 1720 nazaj, s čimer smo o naši družini izvedeli res veliko novega. G. Lampreht ni raziskal le imena in datume prednikov, ampak tudi njihov socialni status, poklic, število otrok, posebnosti itn. Spisal in izdelal je obsežno družinsko kroniko ter oblikoval družinsko drevo v obliki plakata. Vse arhivske listine je g. Lampreht kopiral in jih priložil kot dokaz za točnost podatkov. G. Lamprehta zaradi njegove strokovnosti in natančnosti priporočamo.

Dani Trstenjak, direktor Servis BT, http://www.servis-bt.si

Smo potomci naših prednikov in nevede nosimo njihove lastnosti.

Jože Oberwalder, direktor podjetja PINOS projektiranje strojnih inštalacij, http://www.pinos.si/

Ko preberemo družinsko kroniko se šele zavemo, da smo do sedaj o naši družini vedeli le drobce.

Borivoj Pernat, direktor podjetja INFORA, družba za informacijske tehnologije, http://infora.si/

Sorodniki so bili zadovoljni z raziskavo in kroniko. Moram povedati, da je ravno to vzbudilo nek čut do družine, do naše preteklosti, ki ga prej ni bilo.

Jure Mikeln, direktor Svet elektronike

Mama in sestra sta bili navdušeni nad predstavitvijo. Nista si predstavljali tako natančnih opisov in razlag. Sama sem to že prej vedela, a sem bila vseeno pozitivno presenečena. Res super. Najlepša hvala za vaš trud, ki ste ga vložili v pripravo kronike!

A. Luzer

Pred leti sem začel z idejo, da bi naredil družinsko drevo. Starejši ko postajam, bolj se vračam h koreninam … tudi k tistim, ki jih še ne poznam. Razmere v osrednji Evropi, obe svetovni vojni, preseljevanje Slovencev po svetu, rahla pozabljivost starejših članov družine … vse to je botrovalo, da spomini iz preteklosti bledijo. Sprva nisem vedel, kje bi sploh začel, pa tudi toliko različnih pisav in jezikov se je pojavljalo skozi čas, da sem bil čisto zgubljen. Nato sem si rekel, gotovo bo Google vse vedel … izkazalo se je, da nič ne ve o moji družini … sem pa naletel na prvi zadetek … fantastična stran, www.lampreht.com. Rajmund Lampreht je zelo prijazen, odprt in iskren človek. O načinu dela je bil zelo jasen in transparenten ter se je po parih vprašanjih takoj spravil k delu. Kmalu je sledil rezultat. Korenine naše družine so se našle vse do leta 1580 n. š.!

Opravil je fantastično delo. Vse informacije sva celo spravila v natisnjeno knjigo – kroniko družine. Vsak podatek je podkrepljen s “scanom” iz arhivskih dokumentov.

V imenu cele družine (tudi mojih prednikov vseh generacij) se ti iskreno zahvaljujem za izčrpno delo in tvoj cenjen čas.

B. Celar

Dober večer, g. Lampreht,

ravno sva s hčerjo prišle domov. Pregledale sva kronike in oba plakata. IZVRSTNI SO!

Kljub temu, da sem imela predstavo, kako bo vse skupaj zgledalo, sem izjemno prijetno presenečena. Iz srca vam hvala; tole bo čudovito darilo!

Hvala vam za pedantnost in trud ter tudi potrpljenje.

I. Ravnihar

Prav lepa hvala za vse poslano. Ja, vaše poročilo se mi zdi kvalitetno in vsebuje zame nove podatke, ki sem jih prav vesela.

Prav lepa hvala in lep pozdrav A. Šelih

N. Mohar

Spoštovani!

Zelo lepo ste popravili to naše drevo. Po pravici povem, da sem rabila kar nekaj časa, da sem dojela to spremembo, ki ste jo naredili. Res Vas občodujem, ker ste pravi strokovnjak za družinska drevesa. Sem ga  temeljito pogledala . Hvala Vam za vse.

I. Tursan

Živijo,

Prej se nisem zavedal, da bo poročilo tako obsežno. To je res čudovito! Posredoval si toliko zanimivih informacij, ki jih o svojem dedku sploh nisem vedel. Zelo sem hvaležen za tvojo pomoč pri tem projektu!

Poročilo bo zelo zanimivo za moje bratrance in sestrične, ki so vsi ponosni na naše slovenske prednike. V njihovem imenu bi se želel prisrčno zahvaliti. Čudovito je izvedeti te vrste podrobnosti o mojem dedku in njegovi družini.

R. . Griffiths, Združene države Amerike

Iskrene čestitke k Vaši zelo obsežni raziskavi. Družinsko drevo je prelepo! Tako lepega družinskega drevesa še nisem videla.

P. Zickar, ZDA

Ob prevzemu knjige in plakata si bili oče in ostalo sorodstvo navdušeni. Dejansko ima poznavanje preteklosti neprecenljivo vrednost, ki se je zavedamo šele, ko jo poznamo. Hvala za vse.

Družina Golob, Slovenija

Dragi gospod Lampreht

Hvala Vam za Vaš neizmerni trud. Hvala Vam v imenu celotne naše družine. Z Vašo pomočjo smo naše prednike iz preteklosti prenesli v sedanjost in spomin nanje ohranili za prihodnost.

Iz srca želim Vam in Vaši ženi vse dobro. Kakor je dejal cesar Franc Jožef I.: zelo me je veselilo in bilo je lepo.

Moje mnenje je, da je pomembno vedeti od kje prihajamo. Velikokrat so me spraševali od kje izhajamo in od kje je moj priimek, a do sedaj nisem nikoli mogel odgovoriti na to vprašanje.

Ker sem družinski človek, sem vesel, da sem lahko teti sporočil, da izhajamo iz Slovenije in smo zato ohranili slovenski jezik in slovensko kulturo ter se je potrdilo, kar je teta trdila, da so naše korenine v Sloveniji.

Še enkrat iskrena hvala. Z lepimi pozdravi družina Puschan iz Winklerna.

Družina Puschan, Avstrija

Oglejte si mojo bogato in pestro bibliografijo … kliknite tukaj