Pred leti sem začel z idejo, da bi naredil družinsko drevo. Starejši ko postajam, bolj se vračam h koreninam … tudi k tistim, ki jih še ne poznam. Razmere v osrednji Evropi, obe svetovni vojni, preseljevanje Slovencev po svetu, rahla pozabljivost starejših članov družine … vse to je botrovalo, da spomini iz preteklosti bledijo. Sprva nisem vedel, kje bi sploh začel, pa tudi toliko različnih pisav in jezikov se je pojavljalo skozi čas, da sem bil čisto zgubljen. Nato sem si rekel, gotovo bo Google vse vedel … izkazalo se je, da nič ne ve o moji družini … sem pa naletel na prvi zadetek … fantastična stran, www.lampreht.com. Rajmund Lampreht je zelo prijazen, odprt in iskren človek. O načinu dela je bil zelo jasen in transparenten ter se je po parih vprašanjih takoj spravil k delu. Kmalu je sledil rezultat. Korenine naše družine so se našle vse do leta 1580 n. š.!

Opravil je fantastično delo. Vse informacije sva celo spravila v natisnjeno knjigo – kroniko družine. Vsak podatek je podkrepljen s “scanom” iz arhivskih dokumentov.

V imenu cele družine (tudi mojih prednikov vseh generacij) se ti iskreno zahvaljujem za izčrpno delo in tvoj cenjen čas.