Iskanje dedičev

 

Vsako leto umre veliko ljudi, ki ne zapustijo nobenih potomcev ali bližnjih sorodnikov. V takem primeru se v skladu z Zakonom o dedovanju razširi krog upravičencev do dedovanja.

Ta krog je lahko zelo širok, saj pride v poštev celotno širše sorodstvo, kot so recimo nečaki in nečakinje.

Recimo, da je pokojna imela tri sestre in dva brata. Vsak od njih je imel dva otroka. V tem primeru pridemo že na deset upravičencev. Od teh nečakov jih je pet že mrtvih. Posledično so njihovi otroci upravičeni do dednega deleža. Pa recimo, da je imel vsak od pokojnih nečakov po dva otroka. V danem primeru imamo že petnajst dednih upravičencev.

V takih primerih preostane le eno – iskanje posameznih sorodnikov in to obsega:

-          izdelavo družinskega drevesa,

-          iskanje rojstnih, poročnih in smrtnih listin,

-          dokazovanje sorodstvenih povezav na podlagi listin,

-          iskanje in kontaktiranje še živečih dednih upravičencev.

Glede na burno 20. stoletje se hitro srečamo s težavo razselitve. Ne samo, da lahko živijo sorodniki po celi deželi, pogosto živijo tudi v tujini.

 

 

 

 

top

Da lahko stran pravilno deluje, ter da se oceni in izboljša spletno stran je potrebno shranjevati majhne datoteke (imenovane piškotke) na vaš računalniku. Več kot 90% vseh spletnih strani uporablja piškotke, 15. junija 2013 v veljavo vstopil nov zakon ki narekuje, da mora vsaka spletna stran uporabnika obvestiti o uporabi piškotkov in pridobiti njegovo soglasje. .

Se strinjate z uporabo piškotkov na naši spletni strani?

EU Cookie Directive Module Information
.