Turistična kmetija Rat

 

Turistična kmetija Pri Ratu, Mariborska c. 9, Selnica ob Dravi, leži v Dravski dolini, in sicer ob glavni cesti Maribor-Dravograd, ter se ponaša s čudovitim pogledom na Pohorje.

Goste, ki pridejo na kmetijo, gostitelji radi pozdravijo s kozarčkom doma skuhane slivovke ali borovničevega žganja. Na turistični kmetiji, za katero izročilo pravi, da je bila nekdaj furmanska gostilna, so še danes pravi mojstri v pripravi okusnih kmečkih jedi. S posebno ljubeznijo Vam med drugi postrežejo meso iz tünke, okusne gibanice, jabolčne zavitke …

Turistična kmetija Pri Ratu se ponaša s prav posebno tradicijo, saj je namreč prvič pisno omenjena že v 16. stoletju, snovanje kmetije pa sega vse do srednjega veka. Na turistični kmetiji je stalno razstavljeno družinsko drevo in zgodovinska kronika:

novak-family-tree-družinsko-drevo-stammbaum-turistična-kmetija-rat-bauernhof-ratt-rath-sobe-zimmer-rooms-kmečki-glas-zgodovina

 

Kronika:

 

Oglejte si največje družinsko drevo ... kliknite tukaj.

 

 

 

 

 

top

Da lahko stran pravilno deluje, ter da se oceni in izboljša spletno stran je potrebno shranjevati majhne datoteke (imenovane piškotke) na vaš računalniku. Več kot 90% vseh spletnih strani uporablja piškotke, 15. junija 2013 v veljavo vstopil nov zakon ki narekuje, da mora vsaka spletna stran uporabnika obvestiti o uporabi piškotkov in pridobiti njegovo soglasje. .

Se strinjate z uporabo piškotkov na naši spletni strani?

EU Cookie Directive Module Information
.